może o wszystkim, ale też o niczym

przeróżne rózności

Wpis

niedziela, 02 lipca 2017

po tajsku

a taką zupę machłam po powrocie - odtworzyłam smak, bo te, które jedliśmy w pewnym porcie, były nie do przebicia smakowo. no, ale da się ? da się :)

z tą różnicą, że tam była na kurczaku, a ja poczyniłam na krewetach :)

krewetki, marchew, babmbus, pietrucha, mleko kokosowe i cała limonka. a na koniec lubczyk, bo tak :)

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
imbirella
Czas publikacji:
niedziela, 02 lipca 2017 16:42

Polecane wpisy

  • no i...

    tak. z patatajnią ;)

  • tak mi chodzi po głowie

    "Statki, które mijają się nocą, w przelocie do siebie coś mówią. Daleki znak, syreny zew, co znów w ciemnościach się gubią. Tak i my w życiu oceanie mówimy

  • jedynką jestem ;)

    dawno nie pisałam. to odrobinkę napiszę. ciut,ciut ;) sobie jestem. trwam, funkcjonuję, pracuję, czytam, gotuję, zmieniam. ale dalej czuję, że jest nie do końca

Komentarze

Dodaj komentarz

  • sylwia_wp napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/03 22:06:52:

    a ja zastanawiam się nad fenomenem kolendry którą to azjaci dodają do wszystkiego , straszny smak , powiedziałabym że kurna to pietruszka myta w ludwiku :D no nie cierpię fuj blech , Twoja zupa wygląda obłędnie pewnie też tak smakuje , a teraz napisze coś ..nie mogę doczekać się smaków Rumunii , podobno niektóre rzeczy są zajebiste :-)

  • imbirella napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/04 11:04:47:

    Sylwia - ja też z tą kolendrą nie kumałam, może zależy od odmiany czy coś, ale jak skosztowałam w jednej knajpie w zupie to była pyszna:) ale, że co? wybierasz się do Rumunii, czy mnie podpuszczasz kulinarnie? ;)

  • sylwia_wp napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/04 13:24:55:

    tak jedziemy do Rumunii na 2 tygodnie ! nasze wakacje raz na 5 lat muszą być z przytupem :D moje pewnie ostatnie tak daleko ale cóż jak się nie ma co się lubi to się lubi co się nie lubi :D

  • imbirella napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/04 18:51:12:

    Sylwia - życzę Wam pięknych wakacji z przytupem, smakiem i miłością :)))

  • Gość JolaT. napisał(a) z *.centertel.pl komentarz datowany na 2017/07/04 23:16:43:

    Okrasa ciagle dodaje kolendre ja lubie te nasionka utarte w mozdzierzu do miesa pieczonego, zielonej jeszcze nie kosztowalam.

  • imbirella napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/05 14:10:18:

    Jola - ja ją daję do ogórków konserwowych, tą w ziarenkach :)

Dodaj komentarz